Ανακοίνωση για τις Ορκωμοσίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ

 

Αγαπητή απόφοιτη / αγαπητέ απόφοιτε,

       ολοκλήρωσες με επιτυχία ένα σημαντικό κύκλο της ζωής σου και σε λίγες μέρες θα παραστείς στην τελετή της ορκωμοσίας σου, όπου οι δικοί σου άνθρωποι, οι συγγενείς και οι φίλοι σου, θα μοιραστούν τη χαρά σου. Μαζί σου χαίρονται και οι δάσκαλοί σου, στους οποίους οφείλεις αρκετά από αυτά που έγινες και θα γίνεις.

       Σ’ ένα τέτοιο σταθμό στη ζωή σου οι εκδηλώσεις της χαράς μπορεί να είναι και υπερβολικές. Ωστόσο, από το σημείο αυτό μέχρι τους αλαλαγμούς, τις κραυγές, τα ρυθμικά συνθήματα, τα πανό, τη ρίψη κονφετί, τη χρήση κόρνας και το άναμμα δαυλών η απόσταση είναι μεγάλη. Γιατί έτσι συγχέεται το νόημα της τελετής με καρναβαλικές ή γηπεδικές εκδηλώσεις, που δεν αρμόζουν στο χώρο και τη στιγμή, μειώνουν την ακαδημαϊκή αξιοπρέπειά σου και προσβάλλουν εμάς τους δασκάλους σου. Και, φυσικά, δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια όλων μας.

       Προκειμένου, λοιπόν, να χαρείς τη χαρά σου και να χαρούμε κι εμείς χωρίς ευτελισμούς, ακρότητες και κινδύνους, σε παρακαλώ θερμά να συστήσεις επίμονα σε όλους τους δικούς σου ανθρώπους να σεβαστούν το χώρο, εσένα κι εμάς και να μην προβούν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Γιατί, ειλικρινά, δεν θα ήθελα να διακόψω την τελετή και να σε ορκίσω σ’ ένα γραφείο με την παρουσία μόνο των γραμματέων.

 

       Με αγάπη και ευχές για καλή σταδιοδρομία και καλή ζωή.

 

                      Ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής
                      Καθηγητής Δημήτριος Κ. Μαυροσκούφης